Începând din octombrie 2018, calculatoarele cu Windows 10 au devenit mai nesigure, după ce Microsoft a dezactivat un sistem de protecție.
Fără să anunțe oficial intențiile pe care le are, compania Microsoft a dezactivat unul dintre cele mai vechi sisteme de protecţie a sistemului de operare. Esenţiali pentru păstrarea setărilor Windows şi buna funcţionare a aplicaţiilor, regiştrii sistemului de operare erau, până de curând, protejaţi creând, în mod automat, copii de siguranţă, operaţiunea derulată la intervale de timp prestabilite având scopul de permite remedierea erorilor cauzate de situaţii neprevăzute, cum ar fi defecţiuni minore ale suportului de stocare sau oprirea alimentării cu energie a PC-ului, informează Publika.md.
În lipsa acestora, remedierea problemelor Windows 10 cade exclusiv în seama funcţiei System Restore şi a backup-urilor de sistem (presupunând că ar exista). Cei care au avut nevoie să apeleze la ajutorul System Restore, sunt conștienți de faptul că numărul punctelor de restaurare Windows este limitat, iar în funcţie de problema apărută, repararea sistemului de operare poate să eşueze.
Descoperită de către utilizatori avansaţi, obişnuiţi să se uite cu atenție prin măruntaiele sistemului de operare, problema a fost semnalată pe forumurile de suport tehnic mai întâi. Concret, deşi iniţierea procesului de backup este urmată cu un mesaj confirmând reuşita operaţiunii, fişierele de backup nu sunt efectiv create.