Microbuz în flăcări, bombă cu ceas în faţa gării Sinaia

Microbuz în flăcări, bombă cu ceas în faţa gării Sinaia

Un autovehicul cu 20 de pasageri s-a transformat într-o torţă mobilă din cauza unui scurtcircuit la instalaţia electrică.

Şoc şi panică ieri după-amiază pe DN 1 după ce un microbuz încărcat cu pasageri a luat foc chiar în faţa gării din Sinaia. Oamenii au povestit că au văzut cum de la compartimentul motorului ieşeau flăcări şi vălătuci groşi de fum. Din cauza aglomeraţiei din trafic şi a căldurii excesive, microbuzul care efectua cursa cu pasageri de la Ploieşti spre Azuga s-a aprins de la instalaţia electrică şi a motorului supraîncălzit. Şoferul a oprit în faţa gării din Sinaia şi i-a evacuat urgent pe toţi cei aflaţi în maşină. Neputând face faţă incendiului cu un singur extinctor, aceştia au apelat la numărul unic de urgenţă: 112. Explozie evitată

„Am reuşit să-i dau jos pe toţi pasagerii aflaţi în maşină, după care am încercat să stingem focul, însă nu am reuşit, noroc că au venit pompierii la timp, altfel explodam aici“, a explicat Bogdan Sincă, şoferul microbuzului.

„La început am simţit fumul, apoi cei din faţă au strigat să oprească că ieşeau flăcări din bord. Ne-am speriat şi ne-am dat toţi jos, în grabă am uitat nişte bagaje şi borseta cu acte pe banchetă, dar le-a mistuit focul“, a povestit Adrian Martaloi, unul dintre pasageri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Maşina a fost grav avariată în urma incendiului. Deşi nimeni nu a fost rănit, atât pasagerii, cât şi şoferul microbuzului au tras o sperietură zdravănă.