Michele Obama conduce topul Forbes al celor mai puternice femei de culoare

Michele Obama conduce topul Forbes al celor mai puternice femei de culoare

Din cele 100 de femei care au intrat în topul 100 al celor mai puternice femei din lume realizat de revista Forbes, doar nouă sunt de culoare. Cel mai ridicat punctaj l-a obţinut soţia preşedintelui american Barack Obama, Michelle.

Prima Doamnă a Statelor Unite continuă să atragă atenţia presei internaţionale prin eforturile sale umanitare, dar şi prin imaginea sa bine întreţinută. Anul trecut ea a călătorit pe patru continente în călătorii atât oficiale, cât şi neoficiale.

Pe locul următor se află cântăreaţa Beyonce Knowles. Câştigătoare a 16 premii Grammy, ea şi-a lansat recent al patrulea album solo care s-a vândut în 310.000 de copii numai în prima săptămână. Ea şi-a lansat şi propria casă de modă, House of Dereon.

Locul trei este ocupat de vedeta de televiziune Oprah Winfrey. Cea mai bogată femeie de culoare din lume, cu o avere estimaă la 2,7 miliarde de dolari, s-a retras din showul care a făcut-o celeberă după 25 de ani de carieră.

Următorul loc revine Ursulei Burns, preşedina companiei Xerox. Pe poziţia cinci se află Helen Gayle, cea care conduce Care USA, o organizaţie umanitară activă în 87 de ţări.

Ellen Johnson-Sirleaf, preşedintele Liberiei, ocupă locul şase în clasamentul Forbes. Ultimele trei locuri revin lui Ngozi Okonjo-Iweala, ministrul nigerian de Finanţe, Nonkululeko Nyembezi-Heita, cea care conduce operaţiunile din Africa de Sud ale grupului ArcellorMittal, şi Risa Lavisso-Mourey, preşedintele Fundaţiei Robert Wood Johnson, cea mai mare organizaţie din SUA implicată în asistenţă medicală acordată nevoiaşilor.

Ne puteți urmări și pe Google News