FBI a capturat înregistrarea în timpul unui raid pe biroul lui Cohen. Departamentul de Justiție investighează implicarea lui Cohen la plata femeii pentru a împiedica povestile jenante despre Trump înainte de alegerile din 2016.

Existența înregistrării pare să submineze negarea lui Trump că ar fi stiut de plățile către model. Mai mult, Cohen pare acum din ce în ce mai dispus să ia în considerare cooperarea cu procurorii.

Modelul Karen McDougal, declară că a început o relație cu Trump în 2006, la puțin timp după ce soția lui, Melania, a dat naștere fiului lor Barron.

Rudolph W. Giuliani, avocatul personal al domnului Trump, a confirmat într-o convorbire telefonică vineri că Trump a discutat plățile către modelul  McDougal cu dl Cohen. El a spus că înregistrarea a durat mai puțin de două minute şi că Trump nu știa că a fost înregistrat și, a susținut că președintele nu a făcut nimic rău. Giuliani:  "Nimic din acea conversație nu sugerează că el a avut cunoștințe despre aceasta în avans".

Avocații lui Cohen au descoperit înregistrarea ca parte a revizuirii materialelor confiscate și au împărtășit-o cu avocații lui Trump

Cohen a respins orice cerere de a comenta. "Nu avem nimic de spus în această privință", a spus avocatul lui Cohen, Lanny J. Davis, când a fost întrebat despre casetă. David J. Pecker, președintele A.M.I., este un prieten al lui Trump, iar McDougal l-a acuzat pe Cohen că a participat în mod secret la tranzacție – o afirmație care face parte din ancheta FBI.

Problema este că  Trump a negat tot timpul că ar şti ceva despre aceste plăți, deși oamenii familiarizați cu acordul au spus că le cunoștea. Cazul lui Cohen este neobișnuit, deoarece plata către McDougal a fost făcută de American Media Inc. În august 2016, A.M.I. a cumpărat drepturile la povestea ei despre Trump, pentru 150.000 de dolari, si un angajament de a-si folosi revistele pentru a-si promova cariera ca specialist în fitness, titrează nytimes.