Evenimentul Zilei > International > Noi dezvăluiri despre MH370! Aeronava s-ar afla într-un spaţiu RUSESC în urma unui ATAC de tip „hacking”
Noi dezvăluiri despre MH370! Aeronava s-ar afla într-un spaţiu RUSESC în urma unui ATAC de tip „hacking”

Noi dezvăluiri despre MH370! Aeronava s-ar afla într-un spaţiu RUSESC în urma unui ATAC de tip „hacking”

În timp ce anchetatorii se zbat pentru a afla adevărul despre dispariţia misterioasă a zborului Malaysia Airlines, apare un nou scenariu precum că, MH370 s-ar putea ascunde într-un - spațiu rusesc - datorită unui atac de timp hacking, anunţă un expert în aviaţie, citat de Daily Star.

Jandarmeria Transportului Aerian (GTA) a spus că anchetează împreună cu un specialist în domeniul aeronautic, care ar avea cunoștințe despre un atac cibernetic asupra sistemului de comunicații al avionului.  Jeff Wise – pilot, autor și jurnalist în domeniul tehnologie – a lansat o ipoteză  interesantă: că avionul ar fi putut fi deturnat în Kazahstan de către Rusia.

Wise – care a apărut în mod regulat pe CNN pentru a discuta despre MH370crede că ar putea fi ascuns în Cosmodromul Baikonur, un port spațial kazah închiriat Rusiei.  Teoria sa se axează pe modul în care a fost închis transponderul Boeing 777-200, ceea ce înseamnă că a dispărut de pe radar, în timpul unei predări între controlorii de trafic aerian, în martie 2014.    

El a declarat pentru Daily Star Online: "Aceasta este o ipoteză interesantă, pentru că este exact ceea ce am vorbit în ultimii cinci ani.  "Esența argumentului este că unitatea de date prin satelit are o vulnerabilitate care ar putea fi exploatată pentru a face ca avionul să pară spre sud când el de fapt zbura spre nord. Cineva cu intenție rea ar fi putut să-i schimbe?".  "Răspunsul este da, există într-adevăr o modalitate prin care fizic  este posibil ca o persoană să intre în "portul electronic" sau să acceseze direct unitatea de date de la bordul cabinei".

"Avionul nu este pe fundul oceanului".  Datele de la Inmarsat au determinat anchetatorii să creadă că avionul s-a prăbușit în Oceanul Indian la vest de Australia după ce a rămas fără combustibil.  Dar a cerut o reanaliză a acestor informații, susținând că ar fi putut efectiv să zboare spre nord.  Raza de "strângere de mână" se desfășoară prin Kazahstan.
Expertul a mai declarat pentru CNN: "Pentru că dacă am dreptate și dacă Rusia a luat avionul, ei au păcălit complet autoritățile occidentale".