Anunțul  despre arestare cetățeanului mexican Hector Alejandro Cabrera Fuentes a fost făcut, marți, de Departamentul de Justiție al SUA. Nu au fost insă furnizate informații despre motivul pentru care un membru al guvernului rus a dorit să cunoască locul unde se afla mașina presupusei ținte, inclusiv numărul plăcuței de înmatriculare.

Partea americană a trecut sub tăcere și numele oficialului guvernamental care a fost vizat de această acțiune. ”Se presupune că Fuentes ar fi fost recrutat în 2019 și a zburat de două ori la Moscova, ultima dată fiind luna aceasta, pentru a se întâlni cu un oficial rus”, a precizat Departamentul de Justiție.

Cetățeanul mexican a fost instruit să închirieze o proprietate, pe alt nume, în zona Miami. De acolo trebuia să-l informeze pe oficialul rus despre traseele parcurse de reprezentantul guvernului american. Autoritățile vamale și de frontieră din SUA au găsit, în telefonul lui Fuentes, imagini cu mașina oficialului american și cu plăcuțele de înmatriculare, care fuseseră trimise către o aplicație de mesagerie criptată.