Mexic: A fost capturat unul dintre cei mai căutaţi oameni din lume

Mexic: A fost capturat unul dintre cei mai căutaţi oameni din lume

Joaquin "El Chapo" Guzmán, unul dintre cei mai căutaţi oameni din lume, şeful cartelului drogurilor Sinaloa, a fost capturat, a anunţat armata mexicană. Pe capul său era pusă o recompensă de 7 milioane de dolari.

Bărbatul, unul dintre cei mai temuţi lorzi ai drogurilor din America de Sud, a fost prins în statul mexican Sinaloa şi va fi adus în faţa presei în cursul acestei zile. Guzman este, de asemenea, unul dintre cei mai bogaţi oameni de pe planetă. În 2001, el a reuşit să scape dintr-o închisoare mexicană, într-un camion cu lenjerie, scrie ziarul "The Telegraph".

Conform oficialilor mexicani, Guzman conducea activităţile cartelurilor drogurilor şi din statele Chihuahua şi Durango, fiind responsabil de îngroparea în secret a victimelor cartelurilor, de sechestrări, extorcări şi incendieri.

Arestarea suspectului este considerată o victorie importantă a guvernului preşedintelui mexican Felipe Calderon împotriva traficului de droguri. Conform revistei Forbes, Guzman are o avere estimată la 1 miliard de dolari, fiind trecut pe lista "celoe mai puternici oameni din lume".

Ne puteți urmări și pe Google News

Cartelul său controlează traficul de cocaină de graniţa mexicană cu California.