Mai precis, cele două „cârtițe” care sapă tunelurile metroului ce va uni cartierul bucureștean de centrul Capitalei vor încheia lucrările pentru porțiunea Academia Militară – Râul Doamnei, a declarat, ieri, Cătălin Homor, director de investiții în cadrul Metrorex, ieri, în cadrul unui eveniment organizat de Business Mark. În curând vor fi organizate și licitațiile pentru lucrările de instalații și finisare, pentru același tronson, a mai precizat Homor. În plus, de la începutul anului viitor încep săpăturile pentru porțiunea care unește Academia Militară de stația Eroilor. În acest fel, bucureștenii vor putea circula din Drumul Taberei cu metroul către centrul Capitalei, la finalul lui 2016, spune directorul Metrorex.

Finanțare europeană

Homor a precizat că, deși au fost probleme de finanțare „din mai 2013 Metrorex a fost acceptat spre finanțare în cliclul actual, cât și în cel viitor, 2014 – 2020. Linia 5 va fi finanțată integral în actualul program de finanțare europeană și din cel următor, iar linia 4 va fi finanțată în proporție de 60% din fonduri europene”.

Proiecte viitoare

Următoarea linie ce va fi terminată va lega Piața Iancului de Pantelimon. „Aici sunt finalizare proiectele tehnice, iar în primul semestru al anului viitor vom lansa licitația pentru faza de secțiune”, a spus Homor. Totodată, va fi extinsă Magistrala 4, cu încă două stații de metrou, respectiv Laminorul și Străulești.

Un alt proiect în faza incipientă este legătura cu aeroportul Henri Coandă.