Evenimentul Zilei > Actualitate > Metodologie: Cerere pentru schimbarea opțiunii de a face Religie
Metodologie: Cerere pentru schimbarea opțiunii de a face Religie

Metodologie: Cerere pentru schimbarea opțiunii de a face Religie

Un ordin al Ministerului Educației prin care se stabilește metodologia de desfășurarea a studiului Religiei în școli precizează că părinții trebuie să completeze o cerere dacă vor ca odraselele lor să studieze această disciplină la clasă. În același fel se procedează și în momentul retragerii copilului de la ora de Religie.

În cererea adresată unității de învățământ părinții trebuie să precizeze și numele cultului solicitat, se arată în metodologia aprobată prin ordin al Ministrului Educaţiei.

Potrivit sursei citate, schimbarea opţiunii de a frecventa ora de Religie se face tot prin cerere scrisă a elevului major, respectiv a părintelui sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor.

În vederea prefigurării catedrelor, pentru elevii deja înscrişi în unitatea de învăţământ, cererile se depun, de regulă, până la sfârşitul lunii decembrie, pentru anul şcolar următor.

"În cazul în care elevul nu frecventează orele de Religie, situaţia şcolară se încheie fără disciplina Religie. În mod similar se procedează şi pentru elevul căruia, din motive obiective, nu i s-au asigurat condiţiile pentru frecventarea orelor la această disciplină. În situaţia în care părinţii/ tutorii legal instituiţi ai elevului minor, respectiv elevul major decid, în cursul anului şcolar, schimbarea opţiunii de a frecventa ora de Religie, situaţia şcolară a elevului respectiv pe anul în curs se încheie fără disciplina Religie", potrivit site-ului Ministerului Educaţiei.

De asemenea, pentru elevii care nu solicită frecventarea orei de Religie sau cărora nu li s-au asigurat condiţiile pentru frecventarea orelor la această disciplină, unităţile de învăţământ stabilesc prin propriul regulament de organizare şi funcţionare activităţile pe care aceştia le pot desfăşura, spaţiile în care se desfăşoară activităţile, precum şi responsabilităţile privind asigurarea supravegherii şi siguranţei elevilor, în perioada în care ceilalţi elevi ai clasei participă la ora de Religie

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: