Metoda bebelușului părăsit. O nouă tactică de tâlhărie folosită împotriva șoferilor

Metoda bebelușului părăsit. O nouă tactică de tâlhărie folosită împotriva șoferilor Sursa foto: Asociația Save Our Souls - S.O.S

Autoritățile sunt în alertă din cauza unei noi metode de tâlhărie. Escrocii au dezvoltat o tactică înșelătoare care creează iluzia că un bebeluș ar fi părăsit într-un loc izolat, forțând șoferii să se oprească pentru a investiga situația.

O asociație umanitară a atras atenția prin intermediul unei postări pe rețelele sociale cu privire la o nouă metodă de tâlhărie în România, care implică părăsirea unui bebeluș în mijlocul pustietății. În astfel de situații, oamenii sunt sfătuiți să nu iasă din mașină și să sune imediat la numărul de urgență 112.

În realitate, aceasta este doar o diversiune prin care infractorii încearcă să distragă atenția șoferilor, permițându-le să acționeze în mod nevăzut și să comită furturi sau tâlhării și să se facă nevăzuți.

Metoda bebelușului părăsit, la modă printre hoți

Internauții au indicat că astfel de situații au avut loc în ultima vreme în Bistrița-Năsăud sau Caraș-Severin și că ar fi bine ca șoferii să fie atenți, în timp ce alții susțin că postarea nu este adevărată.

Metoda căruciorul este una veche în Italia, de exemplu, practicată acolo de albanezi, bulgari sau români în urmă cu mulți ani. Asociația Umanitară „Save Our Souls” avertizează că hoții folosesc cărucioare drept momeală sau orice alt obiect care ar putea părea abandonat pentru a atrage atenția că ar putea fi un copil în nevoie. Persoanele bine intenționate care se opresc pentru a oferi ajutor pot cădea victime ale jafurilor.

Se recomandă ca oamenii să nu iasă din mașină și să sune imediat la numărul de urgență 112. Această metodă ar fi întâlnită pe drumurile mai puțin circulate, unde în apropierea căruciorului abandonat s-ar putea afla persoane cu intenții rele, pregătite să atace victimele și să fure mașina, bani sau telefoanele acestora.

„Vă avertizăm că există o nouă metodă de tâlhărie! Dacă vedeți un cărucior, scaun de mașină sau orice tip de situație ce implică produse care dă impresia că sunt ale unui bebeluș părăsit în mijlocul pustietății vă rog, nu ieșiți din vehicul. Anunțați autoritățile și aveți mare grijă!”, se arată în postarea Asociației.