Cu toate acestea, în marea majoritate ale regiunilor se vor semnala înnorãri și pe alocuri precipitații, sub formă de lapoviță și ninsoare.

Duminică, vremea se va menține închisă, dar cu temperaturi mai ridicate decât media acestei perioade. Vor cădea precipitații în regiunile intracarpatice, slabe cantitativ, sub formă de ploaie și lapoviță ziua și ninsoare noaptea. Pe arii restrânse va ploua. La munte, vor fi condiții de polei.  Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 8 grade cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 2 grade. Dimineaţa mai ales în sud, iar noaptea şi în est, izolat va fi ceaţã.

În Capitală, vremea va fi predominant închisă, dar se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât este normal în această perioadă.  Temperatura maximã va fi de 5…6 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -2 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã.

Ultima zi din an, va aduce aceeași atmosferă închisă în vestul, centrul şi nordul ţãrii. Vor fi precipitații slabe, predominanat ninsori la munte, în Maramureş şi Transilvania şi mixte în Crişana şi Banat. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în depresiuni şi 6 grade în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între -10…-9 grade în estul Transilvaniei şi 1 grad pe litoral.

La Bucureşti, ultima zi a anului va aduce o vreme apropiatã de normalul perioadei sub aspect termic. Cerul va fi temporar noros, dar condiţiile de ploaie slabã, trecãtoare, vor fi reduse. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimã va fi de -3…-2 grade. La începutul intervalului vor fi condiţii de ceaţã.

Prima zi din 2019 va aduce temperaturi care se vor situa în jurul mediilor multianuale caracteristice perioadei, cu maxime ce se vor încadra între -2 şi 5 grade şi minime între -7 şi 1 grad. Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul şi nordul ţãrii, unde, mai ales seara şi noaptea, se vor semnala precipitaţii predominant sub formã de ninsoare. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare şi doar cu totul izolat, în primele ore ale intervalului, se pot semnala ploi slabe în Dobrogea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, mai ales pe creste, viscolind ninsoarea. Izolat, în special dimineaţa, vor fi condiţii de ceaţã.

La Bucureşti, pe 1 Ianuarie, cerul va fi temporar înnorat, iar vântul va sufla slab pânã la moderat, iar temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 4 grade, în timp ce cea minimã va fi de -4…-2 grade. 

 

Te-ar putea interesa și: