Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a teritoriului, iar excedentul va fi mai pronunţat în estul şi sud-estul teritoriului, precum şi în zona munţilor Apuseni.

Astăzi vremea va fi rece, geroasă dimineaţa cu precădere în nord, în nord-est şi în depresiuni, iar noaptea local în centru, în sud şi în est. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi 2 grade, iar cele minime în general între -13 şi -3 grade. În regiunile din vest, nord, centru, precum şi la munte, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ninge slab. Spre sfârşitul intervalului în sud-vestul Crişanei şi în nord-vestul Banatului vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi depuneri de polei.

În restul teritoriului, înnorările vor fi trecătoare, izolat vor fi posibile fulguieli, iar dimineaţa şi noaptea pe suprafeţe mici se va semnala ceaţă asociată cu depunere de chiciură. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, unde va viscoli sau va spulbera zăpada, dar pe arii restrânse şi la cote mai reduse şi în zonele mai joase de relief.

Duminică, în majoritatea regiunilor valorile termice vor fi în creştere uşoară faţă de intervalul precedent. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 4 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -7 şi 1 grad. În regiunile vestice, nordice şi centrale cerul va fi noros şi se vor semnala precipitaţii mixte în Câmpia de Vest, mai ales sub formă de ninsoare în Dealurile de Vest, în Maramureş şi în nord-vestul Transilvaniei şi sub formă de ninsoare în restul Transilvaniei şi izolat în Moldova. Izolat se va forma polei.

În regiunile nord-vestice pe arii restrânse cantitatăţile de precipitaţii vor depăşi 15 l/mp. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, cu totul izolat va fulgui, iar dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă asociată cu chiciură. Vântul se va intensifica treptat în Crişana, şi la munte, mai ales în zona Munţilor Apuseni şi a Carpaţilor Orientali, unde trecător ninsoarea va fi viscolită şi zăpada spulberată, iar în rest va sufla slab şi moderat.