Veste proastă de la meteorologi. Aceștia anunță că un vortex polar ar urma să lovească România, lucru care va conduce la temperaturi foarte scăzute dar și la apariția de ninsori. Experții avertizează că toată Europa ar urma să fie confruntată cu cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani, potrivit spynews.ro.

Specialiștii spun că un vortex polar, similar cu cel care a lovit recent țara, ar putea reveni din nou, aducând ninsori masive, viscol și ger. Anul 2019 s-a remarcat printr-o vreme imprevizibilă, fiind înregistrate temperaturi ridicate până în cursul lunii noiembrie. În cursul lunii decembrie temperaturile au coborât brusc, fiind semnalate primele ninsori în zona montană.

Acum o săptămâna, la Bâlea Lac stratul de zăpadă a atins 50 de centimetri. Meteorologii semnalează că următoarele luni de iarnă vor fi grele, în special din cauza vortexului polar care aduce ger și viscol în cele mai multe zone din țară. În luna decembrie vremea va fi una normală, de Crăciun temperaturile fiind mai mari decât cele normale , fiind șanse de ninsoare de Revelion.