Evenimentul Zilei > Vremea > Meteo. Vine iarna în România. Săptămâna cu două anotimpuri
Meteo. Vine iarna în România. Săptămâna cu două anotimpuri

Meteo. Vine iarna în România. Săptămâna cu două anotimpuri

Ultimul weekend din această lună va fi marcat de temperaturi anormal de ridicate pentru data din calendar. Iar, dacă luna octombrie a avut temperaturi de vară, luna noiembrie începe cu o răcire bruscă care să ne aducă aminte că ne apropiem de iarnă.

Aşadar, o masă de aer rece va pătrunde în România, iar temperaturile vor scădea considerabil.

O masă de aer arctic va ajunge săptămâna viitoare pe teritoriul Europei. La noi în ţară, acest lucru se va simţi de la jumătatea săptămânii .

Vreme frumoasă și cu temperaturi neobișnuit de ridicate va mai fi și luni, cu toate că, o masă de aer mai rece va pătrunde prin nordul țării. Aceasta va avansa rapid peste majoritatea zonelor, iar marți, maximele vor mai avea valori între 9 grade în nordul Moldovei și 23 de grade în sudul Munteniei. Totodată, ploile vor cuprinde suprafețe din ce în ce mai extinse, iar la peste 1.800 m se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Meteorologii se așteaptă ca perioada cu vreme foarte rece să dureze câteva zile.

Prognoza meteo pentru București

Norii vor sta departe de zona Capitalei în acest weekend și doar în primele ore ale dimineții va fi ceață. Vântul va adia ușor, iar temperaturile vor crește de la 8 grade Celsius în zori, până la 23 de grade, după-amiaza.

La fel de cald va fi și la începutul săptămânii viitoare în București, dar de marți, temperaturile vor începe să scadă. Condițiile de ceață vor dispărea, norii se vor înmulți, iar marți noaptea va crește probabilitatea de ploaie slabă, potrivit digi24.ro

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: