Evenimentul Zilei > Social > Lovitură meteo! Nimeni nu se aștepta la asemenea vești din partea ANM
Lovitură meteo! Nimeni nu se aștepta la asemenea vești din partea ANM

Lovitură meteo! Nimeni nu se aștepta la asemenea vești din partea ANM

Vremea,16 martie 2019. Prognoza meteo pentru Capitală se anunță cu temperaturi ridicate atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, iar în interiorul arcului carpatic vremea va fi închisă. Vântul va sufla tare în toată țara.

Vremea,16 martie 2019. Prognoza meteo pentru Capitală se anunță cu temperaturi ridicate atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. 

Vremea va fi închisă și destul de răcoroasă în interiorul arcului carpatic, în timp ce în sud și est temperaturile vor marca o creștere față de ziua precedentă. Pe spații extinse în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș și nordul Moldovei va ploua, local însemnat cantitativ (până la 30-40 de mm la munte), conform Vremea.ro. Vântul va sufla tare în aproape toată țara, cu rafale de până la 70-80 de km/h în nordul Moldovei și în sudul Olteniei, în timp ce pe crestele montane vor fi rafale și de 100-120 de km/h. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 și 12 grade Celsius în Transilvania, Maramureș și Crișana (cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei), 12-17 grade în Banat, 16-21 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 11-16 grade în Moldova.

Vremea la munte.  La altitudini mai mari de 1000-1200 de metri precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune un strat consistent de zăpadă, mai ales în vestul Munților Apuseni. Pe crestele montane vor fi rafale și de 100-120 de km/h.

În Bucuresti, vremea va deveni caldă pentru această dată, cu cerul variabil. Vântul va fi moderat, cu intensificări în cursul zilei, când rafalele vor atinge 45-55 km/h. Temperatura maximă va fi de 14-15 grade, iar cea minimă de 3-4 grade.