Evenimentul Zilei > Vremea > Meteo. Cum va fi vremea de Paști, anul acesta
Meteo. Cum va fi vremea de Paști, anul acesta

Meteo. Cum va fi vremea de Paști, anul acesta

Sărbătoarea Învierii Domnului va cădea pentru ortodocși pe data de 19 aprilie, la o săptămână după cea catolică, care va fi pe data de 12 aprilie.

Agenția Națională de Meteorologie prognozează că în acea perioadă vremea va fi caldă cu temperaturi ce pot ajunge până la 19 grade Celsius, în timpul zilei, iar noaptea va scădea până la 12 grade Celsius și cu șanse extrem de scăzute de precipitații.

Potrivit statisticilor, o lună aprilie așa de călduroasă a fost ultima oară în anul 2012 când termometrul a urcat până la 30 de grade Celsius

Vremea în România în acea lună este, conform estimărilor meteo, destul de bună în Iasi, Timisoara, Lugoj, Tulcea, Deva, Alexandria, Bârlad, Arad, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Drobeta-Turnu Severin, Campina, Vaslui, Tecuci, Giurgiu, București, Alba Iulia, Roman, Oradea (Transilvania), Craiova si Turda.

Vă va permite să vă bucurați de vacanța în aceste locații.
Dacă nu mergeți pentru soare pe plajă, ci, de exemplu pentru hiking, orașele Bacău, Eforie Sud, Navodari, Sfântu-Gheorghe (Transilvania), Hunedoara, Suceava, Ovidiu, Sulina, Mangalia, Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), Costinesti, Baia Mare, Cluj-Napoca, Constanta, Brasov, Pascani, Miercurea-Ciuc si Sibiu au o vreme destul de normal pentru asta în aprilie.

Eventual, vă sfătuim să evitați să ajungeți în orașele Sinaia si Vatra Dornei în acea lună deoarece clima este mai degrabă nefavorabilă.

În aprilie, temperatura maximă este de 19°C și temperatura minimă este de 12°C (pentru o temperatură medie de 16°C). Vremea este destul de friguroasă acolo în această lună, dar este acceptabilă dacă vă îmbrăcați adecvat. Cu 61mm de-a lungul a peste 9 zile, riscați să vă udați puțin pe toată durata vacanței dumneavoastră. Acest lucru este oarecum rezonabil și nu va fi ceva constinuu.
Având în vedere clima bună, aprilie este o lună bună pentru a merge în București.

Vremea în București în luna aprilie este mai degrabă uscată (cu 61mm de precipitații de-a lungul a 9 zile). Vremea este mai bună decât în luna anterioară deoarece în martie cad în medie 56mm de precipitații de-a lungul a 8 zile

Temperatura maximă a sezonului este de 19°C. Dimineața, temperatura scade la 12°C. Astfel, temperatura minimă în aprilie în București este 16°C. Rețineți că aceste medii sezoniere sunt în contrast cu cele observate în București în aprilie cu un record maxim de 30°C în 2012 și un record minim de 2°C în 2017. Vă puteți aștepta să aveți aproximativ 15 zile cu temperaturi până la 18°C, sau 50% din timp, potrivit b1.ro