Evenimentul ZileiVremeaMETEO. Avertizarea meteorologilor pentru mai multe județe din țară. Ploi, grindină și vânt puternic

METEO. Avertizarea meteorologilor pentru mai multe județe din țară. Ploi, grindină și vânt puternic

METEO. Avertizarea meteorologilor pentru mai multe județe din țară. Ploi, grindină și vânt puternic
METEO. Meteorologii Agenției Naționale de Meteorologie au emis o nouă avertizare Cod galben de averse, grindină și vânt puternic, sâmbătă, valabilă pentru județele Suceava, Neamț și Iași.

Până la ora 16:40, în mai multe localităţi din judeţele menţionate se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie, grindină de mici dimensiuni şi averse ce vor cumula 20 – 25 l/mp.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Sâmbătă, vremea va fi în general instabilã, iar regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele specifice datei în sud şi în sud-est şi apropiate de acestea în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice în a doua parte a zilei şi în orele serii, în zonele de deal şi munte şi pe arii mai restrânse în restul ţãrii, cu o probabilitate mai mare în nord, nord-vest şi în centru.

Noaptea, manifestãri de instabilitate atmosfericã se vor semnala local în regiunile din jumãtatea vesticã a teritoriului şi pe spaţii mai mici în restul zonelor. Izolat vor fi condiţii de grindinã şi cantitãţi de apã mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte şi în sud-est, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 13 grade.

Duminică, vremea va fi instabilã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi se vor semnala averse şi descãrcãri electrice în cea mai mare parte a ţãrii. Izolat cantitãţile de apã vor fi mai însemnate.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane şi în regiunile estice şi sud-estice, dar de scurtã duratã şi în restul teritoriului, în timpul ploilor.


Accesează: