Potrivit meteorologilor, în mai multe zone din județele Vaslui, Bacău, în zona joasă a județului Neamț și în tot județul Iași va mai fi viscol până la ora 15.00 și va continua să ningă moderat cantitativ.

De asemenea, în vâteva localități din județul Vaslui vântul suflă cu 50 – 55 kilometri pe oră, determinând și transport de zăpadă.

Șapte județe din zona Moldovei, respectiv Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț și Iași, au fost până vineri, la ora 12.00 sub atenționare cod galben de viscol și ninsori.

În paralel, este în vigoare și o informare meteo de ninsori, care arată că, începând de joi după-amiază, aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde treptat sudul, estul și centrul țării. În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei vor fi perioade cu ninsori, în general moderate cantitativ, ce vor depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Dobrogea și înextremitatea de est a Munteniei vor fi precipitații mixte favorizând pe spații mici formarea poleiului.