Meta a luat o decizie neașteptată. Riscurile au devenit tot mai mari pentru utilizatori

Meta. Sursa foto: Artapixel/ Pixabay

Meta Platforms a cerut procurorului general din California, Rob Bonta, să blocheze planul OpenAI de a se transforma într-o companie cu scop lucrativ. Compania consideră că acest demers ar crea un precedent periculos, permiţând startupurilor să beneficieze de avantajele statutului nonprofit până când devin profitabile.

Meta Platforms a luat atitudine

Compania este de părere că astfel de acţiuni pot submina încrederea în Silicon Valley, oferind investitorilor nonprofit aceleaşi beneficii financiare ca şi celor care investesc în companii profitabile, alături de avantaje fiscale susţinute de guvern. „Conduita OpenAI ar putea avea implicaţii seismice pentru Silicon Valley”, a subliniat Meta în scrisoarea sa.

AI Meta. Sursa foto: Pete Linforth/ Pixabay

Elon Musk, co-fondator al OpenAI, a dat în judecată organizaţia în august, acuzând-o că a prioritizat profitul în detrimentul interesului public în dezvoltarea inteligenţei artificiale. Miliardarul a solicitat în noiembrie o injuncţie preliminară în instanţă, cerând blocarea conversiei OpenAI în companie cu scop lucrativ. Între timp, Musk a fondat o companie rivală, xAI.

Meta încurajează demersurile lui Elon Musk

Preşedintele OpenAI, Bret Taylor, a declarat că orice restructurare viitoare ar include măsuri pentru menţinerea organizaţiei nonprofit, asigurându-se că aceasta îşi păstrează valoarea şi îşi îmbunătăţeşte capacitatea de a-şi îndeplini misiunea.

Meta / Sursa foto: Dreamstime.com

Meta încurajează demersurile lui Musk de a reprezenta interesele publicului în această problemă, potrivit Wall Street Journal.

Meta investește peste 38 de miliarde de dolari în AI

Cu toate acestea, Meta, deținută de Mark Zuckerberg, a anunțat, recent, că va investi peste 38 de miliarde de dolari în Inteligența Artificială. Compania înregistrează lunar 500 milioane utilizatori ai Meta AI, ceea ce are deja un impact pozitiv asupra afacerilor companiei, a afirmat directorul general Mark Zuckerberg, deşi s-au înregistrat pierderi de peste 50 miliarde de dolari pe segmentul lumilor virtuale.

Numai în trimestrul trei din 2024, divizia Reality Labs - responsabilă cu lumile virtuale, a raportat pierderi operaţionale de 4,4 miliarde de dolari, şi venituri de doar 270 milioane de dolari. Cu toate acestea, directorul financiar al companiei, Susan Li, a dat asigurări că firma va continua să investească semnificativ în divizia Reality Labs.