Bucureştiul, Timişoara, Iaşul şi Baia Mare se vor transforma, în acest weekend, în spaţii de plimbare şi spectacole, în cadrul unei noi ediţii „Street Delivery”, festival de urbanism, arhitectură şi arte.

Anul acesta sloganul „Street Delivery” este „Meserie!” și va aduce împreună noua generaţie de makeri (designeri de produs, de modă, ilustratori, artişti 3D etc) cu meşteşugarii tradiţionali (cizmari, ceasornicari, şelari, ceaprazari) pentru un schimb de experienţă.

Ce și unde se întâmplă

În Capitală, „Street Delivery” se desfășoară pe strada Arthur Verona. Cei pasionați de muzică, între orele 18.00 și 20.30, vor putea dansa pe ritmuri de milonga și nuevo.

● La Iași, astăzi și mâine strada Vasile Pogor se va închide pentru mașini și se va deschide pentru oameni. Printre surprize se numără spectacolul de tip walkact oferit astăzi de „Extratereștrii” de la Teatrul Foolpool din Germania.

● Street Delivery Timișoara părăsește pentru prima dată zona centrală, iar evenimentul se va desfășura în zona Traian. Străzile Dionisie Linția și Episcop Iosif Lonovici vor fi destinate arhitecturii și sportului, iar Parcul Poporului, concertelor, atelierelor și pieselor de teatru.

● Susținut de Fundația Baia Mare 2021, debutul evenimentului la Baia Mare se va da astăzi pe strada Podul Viilor, cu teatru de stradă marca Artscape.

Filme premiate de public

Emblema evenimentului va fi desenată de street-artistul spaniol Sabek, cunoscut pentru lucrările sale inspirate din natură. În grădina TIAB, de lângă Cărtureşti Verona, București, cinefilii vor fi invitaţi la prima ediţie a Audience Award Film Festival, cu filmele premiate de spectatorii marilor festivaluri internaționale.

Amintiri din Copilărie, în Parcul Kiseleff

Zeci de locuri secrete, spectacole de animație stradală cu „Struți” și „Girafe” și numeroase demonstrații vor anima aleile Parcului Kiseleff, din Capitală, la Festivalul „Amintiri din Copilărie”. Teatrul Ion Creangă îi invită pe cei mai mici locuitori ai orașului, dar și pe părinții și bunicii lor să se bucure în familie de atelierele de teatru, muzică și dans în zonele „Umbrarului cu povești”.

Te-ar putea interesa și: