Meserii care te divorţează

Meserii care te divorţează

Există o listă a celor mai expuse 11 profesii care nu dau mari şanse unei căsnicii.

"Căsniciile sunt cele mai afectate, relaţiile de cuplu în general fiind puse în pericol de unele slujbe", notează Business Insider. Conform unei liste publicate de chinezi, cei care se află pe locul întâi în topul celor care nu au norocul să se bucure liniştiţi de o viaţă în doi sunt...poeţii, pe locurile următoare fiind secretarele şi avocaţii.

Urmează artiştii, atleţii, jurnaliştii, programatorii, asistentele medicale, angajaţii în vânzări, angajaţii benzinăriilor.

Valabilă oriunde

Ne puteți urmări și pe Google News

Presa a comentat că acest clasament nu trebuie luat în serios. Şi a dat drept exemplu faptul că "a fi poet nu este o profesie", observaţie care a fost considerată tendenţioasă şi a iscat îndelungi discuţii contradictorii "pe plan" chinez.

Asociaţia Persoanelor Singure din China, cea care se ocupă de întocmirea unor asemenea clasamente, a luat însă foarte în serios "problema", ocupându-se chiar şi de liste ale oraşelor cu cele mai multe persoane care nu au un partener de viaţă.

"Mulţi spun că lista este valabilă numai la chinezi, dar dacă este să o studiem cu atenţie, poate fi valabilă oriunde!", a comentat Business Insider

La polul opus

Iată însă că, la polul opus, există meserii care reuşesc să îi facă pe oameni fericiţi. Cel puţin aceasta încearcă să demonstreze un studiu american, realizat de cabinetul Institutului Benchmark.

"În cazul în care credeţi că marii preşedinti sau piloţii cu conturile pline din bănci se găsesc în fruntea clasamentului, vă înşelaţi", precizează Cosmopolitan.

Iată care sunt profesiile care promit să aducă fericirea: cleric, fizioterapeut, pompier, director de şcoală.

Conform aceluiaşi studiu, există şi meserii care nu aduc fericirea, cum ar fi: responsabil tehnologia informaţiei, director de vânzări/marketing, şef de producţie, dezvoltatori web seniori, tehnician specializat pe diverse domenii. Oricum ar fi, lista rămâne deschisă.. TOP Clasamentul profesiilor periculoase pentru viaţa în doi:

1. Poeţii 2. Secretarele 3. Avocaţii 4. Artiştii 5. Însoţitorii de zbor 6. Atleţii 7. Jurnaliştii 8. Programatorii 9. Asistentele medicale 10. Angajaţii în vânzări 11. Angajaţii benzinăriilor

Citiți și:

  • Demonstrat de statistici: Dragostea durează trei ani şi la români!