Evenimentul Zilei > Actualitate > „MESERIE” BĂNOASĂ la 60 de ani. Afacere PENALĂ de ZECI DE MII de lei pe lună
„MESERIE” BĂNOASĂ la 60 de ani. Afacere PENALĂ de ZECI DE MII de lei pe lună

„MESERIE” BĂNOASĂ la 60 de ani. Afacere PENALĂ de ZECI DE MII de lei pe lună

Unul dintre cei mai vârstnici cărăuși de țigări de contrabandă a fost prins de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice. Este vorba despre un bucureștean de 60 de ani care transporta, periodic, cu mașina personală, țigări care ajungeau pe piața neagră din Capitală. La un singur transport, el a adus țigări în valoare de peste 35.000 de lei. În acest mod, venitul său putea ajunge la câteva zeci de mii de lei pe lună.

Un bucureștean în pragul pensiei s-a reprofilat pe o „meserie” bănoasă, dar extreme de periculoasă. La 60 de ani, bărbatul folosea, de ceva timp, mașina personală ca să transporte țigări de contrabandă.

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române l-au depistat, însă, sâmbătă, în trafic, pe raza județului Ilfov. Oamenii legii aflaseră de faptul că mașina condusă de bucureștean este utilizată la transportul de țigarete de contrabandă.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, în care se mai afla și o femeie de 38 de ani, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea confiscării 70.180 de țigarete Ashima. Adică 3509 pachete.  Ținând cont de faptul că tipul de țigarete se vinde cu peste 10 lei pachetul, valoarea mărfii de contraband este de cel puțin 35.090 lei.

Polițiștii au confiscate mașina cărăușului, pentru recuperarea prejudiciului adus statului prin contraband cu țigări. 

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a dispus cercetarea lui în libertate, sub control judiciar. Cazul cărăușului prins lângă București este continuat pentru depistarea întregii filiere și a membrilor acestora.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov – Serviciul Rutier, precum și inspectori vamali din cadrul Direcției Regionale Vamale București.