Nivelul de comunicare privind probleme internaţionale se vor desfăşura la alt nivel. Problemele majore pe plâng global şi regional cu care s-au confruntat ţările noaste în ultimii ani confirma faptul că relaţia dintre Rusia şi SUA este un fapt important care asigura stabilitatea şi securitatea pe plan mondial”, a fost mesajul liderului de la Kremlin pentru Trump, conform CNN.

Trump l-a lăudat pe Putin, într-un mesaj postat pe Twitter, preşedintele american numindu-l pe liderul rus “foarte inteligent” pentru modul în care a tratat expulzarea diplomaţilor ruşi din Statele Unite, alegând să nu răspundă acestor sancţiuni într-un mod similar.

“Este regretabil că administraţia Obama îşi termină mandatul într-o asemenea ipostază. Totuşi, îi prezint urările mele de Anul Nou preşedintelui Obama şi familiei sale”, a transmis vineri, într-un alt mesaj, liderul rus.

Vladimir Putin i-a mai felicitat pe Regina Elisabeta a 2-a a Marii Britanii, pe prim-minstrul britanic Thersa May, preşedintele Turciei, Recep Erdogan, preşedintele Chinei, Xi Jinping, preşedintele Franţei, Francois Hollande, cancelarul german, Angela Merkel şi pe prim-minstrul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit unimedia.info.