Patriarhul Daniel a spus că în această vreme de pandemie când autorităţile sunt „nevoite să ia măsuri de oprire a răspândirii bolii”, casele credincioşilor devin paraclise, care, prin rugăciune, ţin legătura cu bisericile, mărturisind credinţa în Hristos

„Sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos ne arată biruința iubirii sale smerite și milostive asupra păcatului, asupra Iadului și asupra morții. De aceea Biserică Ortodoxă cântă cu bucurie „Hristos a înviat din morți cu moartea pe moarte calcând și celor din morminte viață dăruindu-le”.

Sărbătoarea Învierii Domnului e izvor de bucurie și pace, de lumină și speranță în lupta noastră cu greutățile vieții.

Anul acesta serbăm Sfintele Paști într-o vreme de tristețe, într-o vreme de pandemie, care răspândește oamenilor teamă de îmbolnăvire și de moarte, iar autoriățile sunt nevoite să ia măsuri de oprire a răspândirii bolii. În acest context, Biserica suferă mult deoarece slujitorii ei nu se pot ruga împreună în aceeași biserică, în același locaș de cult cu credincioșii.

Prin rugăciune ţinem legătura cu bisericile

În acest sens, casele credincioșilor din parohii devin capele familiale care, prin rugăciune, țin legătura cu bisericile, mărturisind credința comună în Hristos cel răstignit și înviat. Trebuie să arătăm și noi în jurul nostru iubire smerită și milostivă față de toți oamenii, dar mai ales față de cei bolnavi și săraci. Să ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să binecuvânteze pe toți medicii și cei care-i ajută pe cei bolnavi, dar și pe cei care lucrează pentru poporul român”, a spus Patriarhul Daniel, potrivit Agerpres.