Mesajul lui Ion Iliescu după moartea lui Corneliu Vadim Tudor

Mesajul lui Ion Iliescu după moartea lui Corneliu Vadim Tudor

Corneliu Vadim Tudor s-a stins din viață, luni seara, la 65 de ani. Fostul președinte Ion Iliescu a scris, la scurt timp, că a fost luat prin surprindere de această veste.

„Am aflat cu surprindere si cu tristețe vestea încetării premature din viață a celui care a fost poetul și omul de cultură Corneliu Vadim Tudor, președintele Partidului România Mare. A fost una dintre personalitățile publice care au marcat ultimii 25 de ani, cu bune și cu mai puțin bune. Și-a urmărit consecvent proiectul lui politic, chiar și atunci când, din dorința de a se face înțeles, mesajul lui naționalist era exagerat. Și-a iubit cu ardoare țara, cum puțini pot s-o facă.
 
A slujit România, sprijinind consensul național atunci când au fost puse în discuție subiecte esențiale, precum integrarea în Uniunea Europeană și aderarea la NATO. Corneliu Vadim Tudor si Partidul Romania Mare au facut parte , la inceputul anilor ’90 din coalitia guvernamentala alaturi de FDSN . In anul 2000, precum se stie ne-am aflat in competitie directa in timpul alegerilor pentru functia de Presedinte al Romaniei, intrand impreuna in faza finala. Un om complex, care nu poate fi judecat superficial. Prin tot ceea ce a făcut, și-a găsit locul în istoria României post-decembriste.
 
Transmit sincerele mele condoleanțe familiei îndoliate, prietenilor și colaboratorilor săi politici. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris Ion Iliescu pe blog.
 
orneliu Vadim Tudor s-a stins din viaţă luni seara la vârsta de 65 de ani. Acesta era internat la Centrul Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare al Armatei. Corneliu Vadim Tudor a fost politician, scriitor şi jurnalist român, a fost fondatorul Partidului România Mare (PRM). De asemenea, el a fost senator timp de 16 ani, între anii 1992 şi 2008, şi europarlamentar între anii 2009 - 2014.
 
Corneliu Vadim Tudor a fost cunoscut prin izbucnirile sale temperamentale, ca naţionalist şi uneori xenofob, dar şi datorită atacurilor la persoană anonime scrise în publicaţiile sale. El vorbea fluent limbile italiană, franceză şi engleză.
 
Vadim Tudor a publicat 32 de cărţi, din care volume de poezie şi publicistică, unele editate şi în franceză, engleză şi arabă, şi a scris piese de teatru. A înfiinţat revistele România Mare, Politica şi ziarul Tricolorul. A scris numeroase poeme în care ridica în slăvi cuplul dictatorial, pe Elena şi Nicolae Ceauşescu.