Editura Evenimentul si Capital

Mesajul Elenei Băsescu pentru Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

ebabun_16
Autor: | | 4 Comentarii | 303 Vizualizari

Suferințele poporului evreu din timpul celui de-al Doilea Război Mondial reprezintă o pată neagră în istorie, iar ziua de 27 ianuarie este un prilej de a aduce un omagiu victimelor Holocaustului, a scris Elena Băsescu, pe blogul său.

###"Astăzi, comunitatea internațională comemorează victimele celui mai mare genocid din istoria omenirii: Holocaustul. Este o zi în care cu toții trebuie să reflectăm la acest episod sumbru al trecutului nostru și la motivele care au condus la această tragedie. Suferințele poporului evreu din timpul celui de-al Doilea Război Mondial reprezintă o pată neagră în istorie. Pe de o parte, ziua de 27 ianuarie este un prilej de a aduce un omagiu victimelor Holocaustului. Pe de altă parte, în această zi, fiecare dintre noi trebuie să își reînnoiască angajamentul de a nu mai permite vreodată comiterea unor astfel de atrocități", a scris europarlamentarul. Europarlamentarul a afirmat că în România nu există un curent antisemit, ci doar declarașii răzlețe și inepte ale unor guvernanți români, precum cea a lui Dan Șova din 2012. "Reamintesc că s-au împlinit deja 10 ani de la momentul la care România a recunoscut Holocaustul prin raportul Wiesel, ceea ce arată, fără putinţă de tăgadă, că în ţara noastră nu există niciun curent antisemit. Mai există declaraţii răzleţe şi inepte ale unor guvernanţi români, precum cea a lui Dan Şova din 2012, dar ele sunt rodul unei slabe pregătiri în materie de istorie şi a unei ignoranţe rezultate din chiar superficialitatea cu care tratează şi funcţia publică pe care o ocupă. România a reuşit să îmbrăţişeze valorile europene cele mai profunde, iar toleranţa religioasă şi etnică reprezintă obiective extrem de importante pe care ţara noastră le-a atins", a mai scris Elena Băsescu. Europarlamentarul PDL a mai afirmat că în calitate de membru al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Israel a susținut în permanență consolidarea legăturilor dintre Uniunea Europeană și această țară și a criticat cu fermitate orice fel de retorică antisemită. "După 1945, toleranța, precum și diversitatea culturală, lingvistică și religioasă au devenit o caracteristică de bază a continentului nostru, iar Uniunea Europeană are datoria morală de a „exporta" aceste valori în întreaga lume.Ultimii ani, marcați de efectele crizei economice mondiale, creează un pericol extremist la nivel european, chiar în ţări care au o cultură democratică solidă şi consistentă în timp. De aceea, avem obligația și datoria morală de a combate orice fel de mesaje, inițiative sau acțiuni discriminatorii care încearcă să își facă loc în societatea contemporană",a mai scris Elena Băsescu. "Amintirea Holocaustului trebuie să reprezinte un promotor al toleranței și diversității într-o Europă unită, iar fiecare dintre noi trebuie să fie un mesager al acestor valori pe care s-a clădit Uniunea Europeană. E important însă ca aceste valori şi principii să fie aplicate tuturor etniilor de pe teritoriul Europei şi să fie îmbrăţişate cu tărie chiar şi la nivel politic, fiecare derapaj trebuind să fie aspru sancţionat", a susținut europarlamentarul.

Carmen Iohannis facuta PRAF de Olguta Vasilescu. Nevasta lui Manda, GLUME NEMILOASE despre sotia presedintelui: Rochita roz deasupra genunchiului...

Pagina 1 din 1


Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI