Evenimentul Zilei > Social > Ce MESAJ SECRET i-a lăsat MAIOR lui COLDEA? Acum totul se LEAGĂ. Dezvăluiri din spatele porților SRI
Ce MESAJ SECRET i-a lăsat MAIOR lui COLDEA? Acum totul se LEAGĂ. Dezvăluiri din spatele porților SRI

Ce MESAJ SECRET i-a lăsat MAIOR lui COLDEA? Acum totul se LEAGĂ. Dezvăluiri din spatele porților SRI

Se pare că George Maior, fostul director SRI, i-a lăsat lui Florian Coldea, fostul adjunct a aceleiași instituții, un mesaj mai special.

Florian Coldea, fostul adjunct al directorului SRI, a publicat o carte mai neobișnuită în care apare și un mesaj din partea lui George Maior pentru acesta.

Acesta a lansat de curând o carte, despre care însă nu veți găsi foarte multe informații pe internet, scrie Antena3.

Surprinzător sau nu, postfața respectivei cărți este scrisă de George Maior, fostul director SRI și actualul ambasador al României în SUA.

„Spirit încrezător și ofensiv, cu accente enciclopedice în cunoașterea strategică a domeniului său de consacrare, Florian Coldea este unul dintre cei foarte puțini capabili să propună societății românești un tip de abordare riguroasă și complexă a securității, cu o atentăraportare la felul în care evoluează lumea în care trăim, cu soluții hrănite din perpetua tensiune dintre ce putem și ce trebuie să facem pentru a o transforma într-un loc mai sigur și mai fertil pentru valorile democrației moderne.

Nu pot să închei fără să mulțumesc omului și camaradului Florian Coldea, care m-a susținut, în timpul mandatului meu de director la Serviciul Român de Informații, cu gândirea sa strategică și eforturile remarcabile, căutând neîncetat, în termenii lui Borges, „un plan al labirintului”. Sper să continue, pe viitor, să aibă un aport cel puțin la fel de consistent la realizarea intereselor statului român, cu tactul și dedicația care îl caracterizează”, a spus George Maior.