Evenimentul Zilei > Politica > Mesajul lui Iohannis pentru românii care muncesc în Marea Britanie
Mesajul lui Iohannis pentru românii care muncesc în Marea Britanie

Mesajul lui Iohannis pentru românii care muncesc în Marea Britanie

Iohannis a declarat, sâmbătă, la Bruxelles, că prima chestiune care trebuie discutată în ceea ce priveşte Brexit este legată de oameni, arătând că trebuie să se negocieze inclusiv subiectul pensiilor

„Pentru mine, cel mai important este să discutăm despre oameni, oamenii sunt cel mai important lucru. Asta înseamnă pentru noi foarte concret românii care trăiesc în Marea Britanie, dar aici putem să-i includem şi pe britanicii care trăiesc în România, dar care sunt relativ mai puţini, iar dacă extrapolăm la nivelul Uniunii, atunci vorbim aici despre cetăţenii europeni care trăiesc, muncesc în Marea Britanie. Aceste lucruri trebuie lămurite primele. Aceşti oameni trebuie să ştie ce-i aşteaptă, sunt milioane de europeni care s-au ghidat după libera circulaţie, şi-au stabilit reşedinţa, şi-au căutat şi găsit locuri de muncă şi trebuie să ţinem cont de aceste chestiuni, inclusiv trebuie să mergem şi până la pensii şi trebuie să negociem aceste lucruri”, a afirmat Klaus Iohannis înainte de reuniunea Consiliului European.

Șeful statului a spus că după discuţiile pe acest subiect trebuie să se vorbească despre chestiunea banilor.

„Trebuie să stabilim foarte clar obligaţiile financiare care rezultă din Brexit, cum se pot calcula, cum se pot stinge, fiindcă toată lumea are programe europene în derulare, iar pentru România acestea sunt extrem de importante, sunt banii pentru coeziune, pentru agricultură ş.a.m.d. şi trebuie să ştim foarte bine pe ce bani putem să contăm şi la ce bani avem dreptul”, a mai spus Iohannis, scrie Agerpres.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: