Evenimentul Zilei > Economie > Mesaj ÎNGRIJORATOR de la investitori! Ce se va întâmpla după intrarea in vigoare a „TVA-ului defalcat”
Mesaj ÎNGRIJORATOR de la investitori! Ce se va întâmpla după intrarea in vigoare a „TVA-ului defalcat”

Mesaj ÎNGRIJORATOR de la investitori! Ce se va întâmpla după intrarea in vigoare a „TVA-ului defalcat”

Consiliul Investitorilor Străini(FIC) a atras atenția că moddificările fiscale anunțate de Guvern în ceea ce privește TVA-ul va determina blocaje majore în economie și administrație.

Investitorii străini sunt de părere că împovărarea administrativă și birocratică a contribuabililor onești cu măsuri precum plata defalcată a TVA nu este o strategie pe termen lung de eliminare a evaziunii fiscale.

Mai mult, FIC consideră că introducerea cu titlu obligatoriu a plății defalcate la TVA de la 1 ianuarie 2018 ar putea să aibă un impact negativ asupra mediului de afaceri, atât în ceea ce privește micii antreprenori cât și marile companii.

FIC consideră că această măsură va cauza blocaje operaționale majore în activitatea tuturor părților implicate – companii, care în faza inițială vor trebui să efectueze toate demersurile necesare implementării noului sistem, unități ale trezoreriei statului, care vor fi asaltate de un număr foarte mare de cereri privind conturile de TVA, precum și ANAF care va trebui să aprobe un număr semnificativ de solicitări de transfer din contul de TVA în contul curent într-un interval de timp cât mai scurt posibil.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: