Europarlamentarul PNL a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook acolo unde își exprimă entuziasmul față de misiunea pe care și-a asumat-o la Bruxelles. Acesta spune că pe lista sa de obiective se află eradicarea cancerului la copii și combaterea infecțiilor nosocomiale.

Este o onoare pentru mine că am fost desemnat vicepreședinte al Comisiei pentru Mediu si Sănătate (ENVI) în acest nou mandat de eurodeputat. Activitatea din Comisia de Sănătate te apropie de oameni și de nevoile lor reale. Ești în dialog permanent cu asociațiile de pacienți și muncești în numele lor pentru ca cei pe care îi reprezintă să nu fie discriminați și să aibă acces egal la terapii noi, performante, care să îi ajute în lupta cu boala și să le asigure o viață normală. Eradicarea cancerului la copii, elaborarea unei strategii ferme pentru combaterea infecțiilor nosocomiale, care continuă să facă victime, digitalizarea sistemelor de sănătate din UE și interconectarea între acestea sunt pentru mine obiective asumate în acest mandat”, a scris Bușoi.

Unul dintre cei mai vechi europarlamentari români, liberalul și-a îndreptat privirea și spre România, iar în cazul țării noastre acesta nu are decât un țel: spitalele regionale.

Dar cel mai important obiectiv este acela de a pune presiune pe Guvern și a sprijini construirea spitalelor regionale din bani europeni!”, a conchis Bușoi.

 

Te-ar putea interesa și: