Evenimentul Zilei > Social > Mesaj de încurajare al MINISTRULUI APĂRĂRII pentru un militar RĂNIT în Afganistan
Mesaj de încurajare al MINISTRULUI APĂRĂRII pentru un militar RĂNIT în Afganistan

Mesaj de încurajare al MINISTRULUI APĂRĂRII pentru un militar RĂNIT în Afganistan

Plutonierl adjutant principal Florinel Enache, rănit în 2012 în Afganistan, pleacă în Statele Unite ale Americii pentru a continua tratamentul medical la Centrul Naţional Militar Medical Walter Reed. Cu această ocazie ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a transmis ieri, o scrisoare de încurajare militarului român.

Mihnea Motoc l-a asigurat de tot sprijinul MApN în acest demers şi i-a transmis că instituţia îi va fi alături şi în următoarea perioadă, conform unui comunicat remis presei.

Ministrul şi-a exprimat speranţa că timpul petrecut departe de ţară va trece mai uşor, militarul avându-i alături atât pe soţie, cât şi pe un medic ce va ţine legătura cu structurile M.Ap.N.

Florinel Enache va pleca în SUA azi,  cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române până la Ramstein, în Germania, de unde va fi preluat de o aeronavă a Forţelor Aeriene ale SUA. Perioada de tratament  este preconizată a dura circa trei luni, iar costurile vor fi suportate de M.ApN.

 Plutonierul adjutant principal Florinel Enache a fost rănit în anul 2012 în urma unei deflagraţii a unui dispozitiv explozibil improvizat, pe timpul executării unei misiuni de cercetare terestră şi securizare a unui obiectiv pe autostrada A1, Kabul-Kandahar, din Afganistan.

În luna iunie 2014, Florinel Enache a suferit o intervenţie chirurgicală de montare a unei proteze bionice performante cot-mână, conform standardelor impuse de protocolul de recuperare. Acest mecanism corespunde integral nevoilor pacientului, permiţându-i o mai bună adaptare la o viaţă socială normală.

Intervenţia medicală de protezare a fost o premieră a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" şi a sistemului medical militar.

În prezent, deşi este încadrat în gradul I de invaliditate, Florinel Enache a fost menţinut în activitate, la cererea sa, şi este consilier al comandantului pentru problemele maiştrilor militari şi subofiţerilor la Batalionul 469 Sprijin Logistic „Putna” din cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor" din Focşani.