Mersul la cumpărături prelungeşte viaţa!

Mersul la cumpărături prelungeşte viaţa!

Cei care achiziţionează câte ceva de cel puţin două ori pe săptămână trăiesc mai mult comparativ cu cele care evită shopping-ul. Acesta este rezultatul unui studiu desfăşurat pe 1850 de persoane cu vârste de peste 65 de ani, realizat de către oamenii de ştiinţă de la "Institute of Population Health Sciences", din Taiwan şi publicat în "Journal of Epidemiology and Community Health".

"Cheia constă în faptul că mersul la cumpărături reprezintă o activitate fizică care creează plăcere şi permite socializarea", susţin cercetătorii.

Iar revistele de specialitate britanice notează că rezultatul taiwanezilor are sens, "din moment ce shopping-ul implică activitate psihică, interacţiune socială şi păstrarea activă a creierului".

Specialiştii au admis, în unanimitate, că shopping-ul poate fi un indicator pentru o condiţie fizică bună, dar consideră şi că mersul la cumpărături poate contribui la îmbunătăţirea sănătăţii. 17% din cei supuşi studiului au făcut cumpărături în fiecare zi, 22% - între 2 - 4 ori pe săptămână, 13% - odată pe săptămână şi 48% - mult mai puţin decât ceilalţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Concluzia este că dintre femeile care merg zilnic la cumpărături, 23%, trăiesc mai mult cu zece ani, pe când dintre bărbaţii care fac acest lucru, 28%, au aceeaşi şansa de viaţă ca şi femeile", notează Telegraph.