Evenimentul Zilei > International > Merkel NU se OPREȘTE – „300.000 de IMIGRANȚI suplimentari vor veni în Germania prin REÎNTREGIREA familiei”
Merkel NU se OPREȘTE – „300.000 de IMIGRANȚI suplimentari vor veni în Germania prin REÎNTREGIREA familiei”

Merkel NU se OPREȘTE – „300.000 de IMIGRANȚI suplimentari vor veni în Germania prin REÎNTREGIREA familiei”

Dezvăluirea a fost făcută de ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, într-o declarație făcută pentru publicația Welt am Sonntag.

Ministerul de Interne german a anunțat pe 7 iulie că 90.389 de solicitanți de azil au sosit în țară în cursul primelor șase luni ale anului 2017.

Ritmul ar trebui să se păstreze și în al doilea semestru, astfel că numărul total la sfârșitul anului va fi în jurul a 180.000 de imigranți.

Cifra este net inferioară celei de 890.000 de imigranți (atenție!, înregistrați) în 2015, însă aceasta nu ia în considerație miile de persoane care vor veni la rudele lor.

Ministerul Afacerilor Externe, condus de fostul vicecancelar social-democrat Sigmar Gabriel, a declarat pentru ediția de duminică a Die Welt că între 200.000 și 300.000 de persoane (majoritatea sirieni și irakieni) sunt așteptate să intre în Germania pentru reîntregirea familiei.

Deși Germania a suspendat posibilitarea reunificării familiilor pentru imigranții veniți până în martie 2018, este este încă copleșită de numărul uriaș de cereri depuse de cei aproape un milion de imigranți intrați în țară în 2015.

În consecință, ambasadele Germaniei din Siria, Irak și țările vecine au semnalat „o creștere spectaculoasă a cererilor de vize din partea persoanelor care invocă reunificarea familială”.

Partidele importante din Germania au ignorat în bună măsură problema imigrației în campaniile lor electorale înainte de alegerile legislative din septembrie 2017.

Cancelara Angela Merkel a refuzat să aplice un plafon pentru imigrație, promițând totuși că nu va permite o noup criză a imigranților.

Alexander Gauland, un membru influent al partidului conservator Alternativa pentru Germania (AfD), declara recent că este o „nebunie absolută” să se permită reîntregirea familiilor pentru imigranți.

„Miliarde și miliarde din impozite sunt irosiți iar statul social este îndreptat spre un blocaj.”