Merkel aplică austeritatea pe ea. A purtat aceeaşi rochie de-acum 4 ani la un eveniment muzical

Merkel aplică austeritatea pe ea. A purtat aceeaşi rochie de-acum 4 ani la un eveniment muzical

Cancelarul german Angela Merkel pare decisă să meargă cu austeritatea până-n pânzele albe. Presa străină nu a ratat să o ironizeze pe şefa guvernului de la Berlin, după ce aceasta a apărut, la festivalul de la Bayreuth, în aceeaşi rochie pe care a purtat-o şi în urmă cu patru ani.

Merkel, care nu ratează niciodată evenimentele muzicale consacrate compozitorului Richard Wagner, a fost prezentă, ieri, alături de soţul ei, Joachim Sauer, la festivalul Bayreuth, într-o rochie albastră. Aceeaşi pe care a purtat-o la acelaşi eveniment muzical în urmă cu patru ani. Singura schimbare pe care au remarcat-o jurnaliştii a fost geanta. Acum a avut o geantă mică, de aceeaşi culoare cu rochia, în timp ce în 2008 a avut una neagră, scrie "Le Figaro".

Ţinuta doamnei Merkel nu a scăpat netaxată de cotidianul german "Bild", care a titrat "Cancelarul austerităţii îşi reciclează rochia". Ziarul "Berliner Zeitung" scrie că Merkel a ales să poarte aceeaşi ţinută pe care a avut-o în 2008, "anul crizei".

Publicaţia "Der Spiegel"  apreciază în ediţia se pe internet că Merkel " a ilustrat cu această apariţie oficială tot ceea ce ea predică pe scena internaţională: economia şi modestia". Merkel, care pledează pentru austeritate, a fost comparată cu Hitler de greci, care o consideră responsabilă de dezastrul în care a fost adusă ţara, prin tăierile de salarii şi concedierile masive impuse pentru acordarea împrumuturilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Antipatia faţă de cancelarul german s-a instalat şi Italia şi Spania, ţări afectate profund de criza economică.