Promisiunile lui Merkel pentru 2019

Promisiunile lui Merkel pentru 2019

Angela Merkel constată că vechile certitudini în ceea ce privește cooperarea internațională sunt încercate. Ea a continuat spunând că a fost în interesul Germaniei să-și asume o mai mare responsabilitate într-o perioadă în care multilateralismul (politica comercială a fiecărei țări) se confruntă cu obiectul unor atacuri continue. Dar, este optimistă şi anunţă că nicio provocare n-o va speria.

Aminteşte, şi nu întâmplător, despre lecția celor două războaie mondiale

Niciuna din provocările globale, cum ar fi schimbările climatice, migrația sau lupta împotriva terorismului, nu vor putea fi reglate de o singură țară, avertizează ea. "Pentru interesele noastre proprii, noi dorim sa raspundem la toate aceste intrebări si putem face tot mai bine luând in considerare si interesele celorlalti", a declarat ea asigurând naţiunea că lecţiile şi le-a învăţat.

"Este lecția celor două războaie mondiale din secolul trecut", a subliniat ea, spunând că "certitudinile cooperării internaționale au fost puse la greu încercare". "În interesul nostru, noi trebuie să ne asumăm mai multă responsabilitate", o continuare ea. Potrivit ei, Germania, care va ocupa în 2019 și 2020 unul dintre locurile de membri nepermanenți ai Consiliului de Securitate al ONU, va milita pentru "soluții mondiale" şi sună ca avertisment, în sensul că, globalismul este o prioritate.

Ne puteți urmări și pe Google News