Maria Dumitru, din Bucureşti: Recent, am primit o ofertă de lucru în alt oraş, pe un post mai bun. Sunt în dubiu şi nu ştiu dacă merită să mă mut în alt oraş, dar mă tentează poziţia care mi se oferă.
Dincolo de avantajele materiale care vin odată cu oferta unui loc de muncă în alt oraş, trebuie să ştiţi că relocarea poate fi şi un pas foarte bun în carieră. De cele mai multe ori, această schimbare înseamnă şi posibilitatea avansării într-o funcţie mai importantă.

Pe lângă pachetul clasic de beneficii, care include telefon mobil, laptop şi maşină de serviciu, plusurile salariale reprezintă unul dintre cei mai importanţi factori de motivaţie în acceptarea unui astfel de post. În funcţie de distanţa faţă de casă, perioada de relocare sau nivelul de trai al localităţii respective, puteţi solicita un salariu cu cel puţin 20%-30% mai mare faţă de veniturile actuale.

În funcţie de nivelul ierarhic, pachetul de relocare poate include cheltuielile cu noua locuinţă, şcolarizarea copiilor sau chiar găsirea unui nou job pentru partenerul de viaţă.

NOTĂ. Aşteptăm întrebările dumneavoastră la adresa [email protected] sau pe adresa „Evenimentul zilei“, bd. Dimitrie Pompeiu, nr. 6, sector 2, Bucureşti, secţiunea Joburi.