Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine MERITĂ să CÂȘTIGE RĂZBOIUL din PSD
Cine MERITĂ să CÂȘTIGE RĂZBOIUL din PSD

Cine MERITĂ să CÂȘTIGE RĂZBOIUL din PSD

De mâine după amiază nimic nu va mai fi la fel în PSD. Lupta pare să fi ajuns într-un punct fără întoarcere pentru premierul Mihai Tudose și președintele de partid Liviu Dragnea.

Totul a început cu un fapt divers: un pedofil a atacat doi copii într-un lift, în săptămâna de după Revelion. A fost prins lunea trecută, dar abia asta a deschis Cutia Pandorei: agresorul sexual al minorilor era polițist. Și nu era la prima agresiune, ci are un „palmares” înfiorător.

Polițistul pedofil a zguduit Poliția și Ministerul de Interne. Iar Carmen Dan a ieșit să ceară demisii. Premierul Tudose s-a opus și a cerut analize înainte de demiteri. Dar a vorbit și de demisia ministrului de Interne, spunând că dacă ar fi lăsată – o aluzie transparentă la relația apropiată a președintelui PSD cu Carmen Dan – și-ar da demisia. 

Pe fir a intrat și Parchetul General, care a deschis dosare pe numele unor polițiști, acuzați că au mușamalizat cazurile de agresiuni sexuale ale colegului lor. Ministrul de Interne nu doar că nu a demisionat, dar l-a și sfidat pe premier.

Nici la partid lucrurile nu erau, oricum, prea roz. La ultimul CExN, Tudose a cerut restructurarea Cabinetului, partidul a amânat decizia pentru următoare ședință, ce urma să aibă loc la sfârșitul lunii, la Iași. Oricum, premierul reușise să disloce mai mulți miniștri. El zicea că pentru a transforma „Trabantul” în mașină de curse are nevoie de schimbări de miniștri. Alții ziceau că vrea să scape de loialii președntelui Dragnea.

Doar că scandalul polițistului pedofil și joaca de-a demisia și demiterile au precipitat lucrurile, iar ședința a fost convocată pentru luni, la ora 16. La București, nu la Iași. 

Între timp, liderii de filiale, așa numiții baroni locali, dar și figuri mai importante din partid s-au poziționat departea unuia sau altuia dintre combatanți. Decizia ar putea fi luată la CEx: își pierde Tudose sprijinul politic și pleacă de la Palatul Victoria sau își pierde Dragnea susținerea partidului.

Vă invităm să ne spuneți cine credeți că ar merita să câștige acest război, ce pare să fie unul fără prizonieri.