Mergi în vacanţă la Paris? Înscenează-ţi propria răpire
- Ana Zid ărescu
- 5 aprilie 2012, 18:10
Este cam scump, dar te scoate din monotonie dacă te-ai săturat de muzeele şi viaţa de noapte din Paris. Pachetul turistic prin care îţi poţi înscena propria răpire costă aproape 900 de euro şi petreci 11 ore în "captivitate".
După ce ai achitat pachetul respectiv, vei fi răpit, fără a ţi se spune dinainte momentul. Vei fi legat, ţi se va pune căuş la gură şi, cu puţină brutalitate din partea "răpitorilor", te poţi bucura de un sejur inedit în capitala Franţei.
Destinaţii cu adevărat periculoase Însă, dacă această pseudo-experienţă nu te mulţumeşte, şi doreşti o aventură cu adevărat periculoasă, atunci ai de ales mai multe destinaţii, în funcţie şi de ceea ce doreşti să faci.
1. Drumul Morţii Dacă eşti biciclist, Drumul Morţii din Bolivia poate fi exact ceea ce cauţi. Cei 60 de kilometri care leagă capitala La Paz de oraşul Coroico formează, din 1995, cel mai periculos drum din lume.
Drumul, realizat pe marginea muntelui, are o singură bandă. Este extrem de îngust, vântul în zonă bate cu putere, iar dacă plouă este de netrecut. Dacă majoritatea localnicilor îl evită, pentru a nu ajunge cu maşina în prăpastia adâncă, mulţi ciclişti vin în Bolivia special pentru "El Camino de la Muerte". În afară de adrenalină, şi priveliştea este una de neuitat: pădurea amazoniană şi peisaje de munte minunate. Un sfat adresat tututor cicliştilor care vor să străbată Drumul Morţii: frâne foarte bune.
2. Mai ai câteva zile să te înscrii la un maraton deosebit
Tot pentru iubitorii de sport este şi un maraton pe Everest. Dacă nu ai banii necesari unei expediţii până în vârsul Everestului, ori dacă nu vrei să înduri frigul şi pericolele, atunci poţi participa la maratonul Tenzing Hillary Everest. Evenimentul este organizat în cinstea alpinistului Sir Edmund Hillary şi a şerpaşului său, Tenzing. Hillary este primul om care atins vârful Everestului, pe 29 mai 1953, iar maratonul este o celebrare a momentului.
Evenimenul nu se adresează amatorilor, ci doar acelor sportivi cu o pregătire specială. Linia de sosire este la 42 de kilometri distanţă de punctul de start, iar traseul trece pe lângă monumente şi mănăstiri, pe poduri suspendate la înălţimi ameţitoare. Desfăşurat la o altitudine de 5.000 de metri deasupra nivelului mării, maratonul este o provocare pentru majoritatea celor care se înscriu. Doar o mică parte ajunge să parcurgă tot traseul şi numai faptul că reuşeşti să treci linia de sosire este o reuşită extraordinară. De obicei, victoria aparţine celor care locuiesc în zonă, obişnuiţi cu altitudinea şi condiţiile.
3. Vrei să fii erou de acţiune? Hai în Cambogia! Dacă eşti pasionat de filmele în care eroii au la dispoziţie un arsenal întreg pentru a-şi învinge adversarii, atunci vei aprecia oferta turistică disponibilă pentru Cambogia. În poligonul de trageri din Phnom Penh ai la dispoziţie celebrele arme de artilerie grea AK-47, M-16, Uzi, chiar şi aruncătoare de rachete. Partea cea mai bună este că aici pot veni şi turişti care nu au o pregătire prealabilă în arme şi muniţii.
4. Mai aproape de noi - vecinii din Ucraina Dintre toate destinaţiile, cea mai accesibilă este Ucraina, respectiv turul Cernobîlului, transformat în oraş-fantomă în urma primului dezastru nuclear din istorie. Chiar dacă anumite zone sunt, în continuare, contaminate şi prea periculoase pentru a fi vizitate, sunt tururi disponibile pentru turiştii curioşi să vadă locul dezastrului. Tururile oferă posibilitatea de a face poze, de a vizita o şcoală şi un hotel abandonate şi de a vorbi cu câţiva localnici. Nu se pune problema unui prânz în oraş, pentru turişti fiind puse la dispoziţie pachete pregătite în prealabil.