Meniul de la aniversarea de 150 de ani a Casei Regale. Vă prezentăm și ce au mâncat regii la 10 mai 1923

Meniul de la aniversarea de 150 de ani a Casei Regale. Vă prezentăm și ce au mâncat regii la 10 mai 1923

Românii au aniversat ieri, la 10 Mai, 150 de ani de când, în 1866, Principele Carol I a depus jurământul de credință în țara noastră. Ce au servit invitații la marea sărbătoare?

La Garden Party, de la Castelul Pelleș, o firmă de catering, furnizor al Casei Regale, a asigurat preparate speciale precum pralină de rață cu salsa de caise, sfeclă marinată în dressing de zmeură cu brânză de capră. Dar meniul nu s-a terminat aici.

 

Miile de participanții au avut parte de preparate cu iz regal. Pe lângă cele amintite au mai gustat: ruladă de somon fume cu spumă de brânză, ruladă de spanac cu ricotta, choux cu brânză roquefort și fulgi de semințe de dovleac.

Ne puteți urmări și pe Google News

Invitați din România, Republica Moldova, dar și din țări au participat la petrecerea care a avut loc pe terasa și peluza castelului, precum și la concertul de gală de la finalul serii.

Sursa: Arhivele Naționale al României

Mulțumită doamnei Ștefania Dinu, istoric la Muzeul Național Cotroceni, vă putem prezenta și meniul de la 10 mai 1923. Iată  „Bulion de passăre cu prăjituri”, „Morun și nisetru cu sos ravigol”, „Ouă roșii”, „Șuncă cu aspic”, „Galantină de passăre”, „Maioneză cu stacoji și raci”, „Salată rusească de legume”, „Miel fript”, „Salată verde”, „Prăjituri”, „Cașcaval, portocale, migdale și stafide.” Băuturi: Bordo roșiu, vin alb de Drăgășani, Șampanie”. Cu mențiunea că meniul este de la Arhivele Naționale al României.