Memoriile lui Fidel Castro: "Prefer ceasurile vechi, dar în politică tot ce este nou"

Memoriile lui Fidel Castro: "Prefer ceasurile vechi, dar în politică tot ce este nou"

Fostul lider cubanez Fidel Castro şi-a prezentat primele două volume din memoriile sale, sub forma unui interviu, în care îşi prezintă viaţa, din copilărie până în 1958, înainte de victoria revoluţiei de la Havana.

”Vreau să profit de acest moment, pentru că memoria se degradează”, a declarat părintele revoluţiei cubaneze, în vârstă de 85 de ani. Evenimentul a avut loc la Palatul Congresului din Havana, în prezența ministrului culturii, Abel Prieto, a preşedintelui Uniunii scriitorilor şi artiştilor, Miguel Barnet, şi a jurnalistei Katiuska Blanco, autoarea interviului.

În cele o mie de pagini, Fidel Castro spune că preferă ”ceasurile vechi, oglinzile vechi şi cizmele vechi, dar în politică preferă tot ceea ce este nou”.

Katiuska Blanco, autoare a primei biografii oficiale a lui Fidel Castro şi a familiei sale, prezintă acum două volume de întrebări-răspunsuri, care amintesc de cele ”O sută de ore cu Fidel”, un interviu acordat jurnalistului franco-spaniol Ignacio Ramonet, publicat la sfârşitul lui 2006, an în care Castro, din cauza unei grave boli, a trebuit să-i cedeze puterea fratelui său, actualul preşedinte Raul Castro.

Ne puteți urmări și pe Google News