Memoria EVZ. „Votul este o datorie națională și găsesc că abținerea este inutilă”

Joi, 19 noiembrie 2009, Neagu Djuvara acorda un interviu incendiar. În timp ce toată țara era fărâmițată între opțiunile de vot pentru Președinte, unul dintre cei mai respectați, culți și înțelepți români făcea considerații simple, elementare, izvorâte din istoria țării noastre.

 El a trecut în revistă toți conducătorii României și a analizat cum au fost ei tratați în timpul „domniei” și după. După toate considerațiile istorice și politice, marele savant și patriot, venerabilul istoric și diplomat a adresat un sfat către întregul popor, acela de a merge la vot.

CV

Vlad Stoicescu a lucrat mai mulți ani în redacția Evz și în prezent este foarte activ ca free-lancer

INFO

Neagu Djuvara s-a născut la București într-o familie aristocrată de origine aromână, așezată în țările române la sfârșitul secolului al XVIIIlea și care a dat oameni politici, diplomați și universitari de prestigiu. Și-a făcut studiile la Paris, licențiat în litere la Sorbona (istorie, 1937). Implicat în procesele politice din toamna lui 1947, hotărăște să rămână în exil, militând până în 1961 în diverse organizații ale exilului românesc (secretar general al Comitetului de Asistență a Refugiaților Români, la Paris; ziaristică, Radio Europa Liberă; secretar general al Fundației Universitare „Carol I”).

După 1989 s-a întors în România, unde a publicat numeroase volume de istorie și eseistică. Succesul cărților sale și activitatea publică pe care o desfășoară îl plasează printre cele mai importante personalități culturale în viață.