Întrebați de reporterii EVZ, cei de la baza de elicoptere a garnizoanei Caransebeș au dat un răspuns năucitor: chestiunea OZN-ului este de ordin strategic și, din rațiuni tactice, au refuzat să furnizeze orice detaliu legat de cercetări. „Fenomenul a fost interpretat la rece”, a fost singurul răspuns. De la Statul Major al Aviației Militare s-a transmis că, în România, nu sunt specialiști în chestiuni privind OZN-urile, instruiți în țară sau străinătate.

Arădenii au povestit despre fenomene stranii petrecute în acea noapte

Mai mulți arădeni, citați de presa locală, susțineau că ar fi auzit, peste noapte, un vâjâit foarte puternic și au văzut o lumină care se aprindea și se stingea intermitent. Unii au susținut că, din momentul întâmplării, au insomnii sau coșmaruri nemaiîntâlnite. În acea noapte, vântul nu a bătut în zona Aradului, iar temperatura a fost de 14 grade. Scriitorul Ioan Hobana a declarat pentru EVZ că un asemenea fenomen nu se mai întâlnise în România de peste 100 de ani.

CV

Magdalena Manea a lucrat la „Evenimentul zilei” încă de la apariția pe piață a ziarului. În 1996, a părăsit redacția, iar la scurt timp după aceea a emigrat în Canada.

INFO

Un cerc din cultură (ori cerc din lan, cerc din grâu, cerc din porumb etc.) este un model creat prin aplatizarea unei culturi precum grâu, orz, secară, porumb de către oameni sau forțe necunoscute. Termenul de cerc a intrat în Dicționarul Oxford, în 1990. În 1991, Doug Bower și Dave Chorley au declarat că au studiat fenomenul de cercuri în culturi încă din 1978. Cu toate acestea, entuziaștii paranormalului, ufologi și investigatori ai anomaliilor continuă să ofere explicații alternative, care sunt criticate de grupările de sceptici cum ar fi Committee for Skeptical Inquiry. Cercurile au devenit o importantă sursă pentru turism în Wiltshire, Anglia.