Evenimentul Zilei > Social > Memoria EVZ. Manifeste comuniste la biserica ortodoxă românească din Paris!
Memoria EVZ. Manifeste comuniste la biserica ortodoxă românească din Paris!

Memoria EVZ. Manifeste comuniste la biserica ortodoxă românească din Paris!

Tablouri cu portretul lui Lenin, un bust al lui Karl Marx și mai multe insigne sovietice au fost găsite, cu ocazia unei curățenii generale, în spatele unui dulap aparținând casierului bisericii, informa Dan Burlac, corespondentul EVZ în Franța, pe 25 iulie 1995.

 Ancheta, publicată de „Bulina Roșie”, mai arăta că, în urmă cu un an, pe 20 noiembrie 1994, preotul Mihai Constandache îl întâlnise, pe șest, fără aprobarea mitropoliei și a enoriașilor români din Franța, pe Ion Iliescu. În urma demersului său, preotul Constandache fusese demis și s-a început o curățenie generală care a condus la descoperirea însemnelor comuniste.

INFO

Puține ziare își permiteau, după Revoluție, să aibă corespondenți în străinătate. „Evenimentul zilei” era una dintre puținele publicații care își permiteau asta, ba, mai mult, avea colaboratori în aproape toate capitalele europene.

CV

Dan Burlac, bursier la „Regie” la Paris, a fost corespondentul EVZ în anii ’90. În prezent, s-a stabilit definitiv în Franța și este critic de teatru și film.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: