Evenimentul Zilei > Social > Memoria EVZ. Iliescu, fără zâmbet pe afișele electorale
Memoria EVZ. Iliescu, fără zâmbet pe afișele electorale

Memoria EVZ. Iliescu, fără zâmbet pe afișele electorale

Manșeta numărului din 28 iulie 1992 a „Bulinei roșii” a fost ocupată de o știre potrivit căreia, în campania electorală din toamma acelui an, președintele Ion Iliescu urma să apară fără celebrul zâmbet pe afișele electorale.

 Dacă la alegerile din 1990, Ion Iliescu obișnuise alegătorii cu zâmbetul său mefistofelic, de această dată consilierii săi de imagine i-au impus o figură sobră, corespunzătoare sloganului electoral care urma să-l recomande în alegeri: „Un om pentru refacerea României!”.

În mai 1990, primul său slogan fusese: „Un președinte pentru liniștea noastră!”. În articol se mai preciza că toate costurile campaniei publicitare nu vor fi susținute de partidul lui Iliescu de pe atunci, FDSN, din cauza dificultăților financiare.

Interesant este că cei din stafful său nu comunicaseră cine urma să plătească.

INFO

Ion Iliescu a fost președintele României între 1990 și 1996 și 2000-2004. În 1996 a pierdut alegerile în favoarea lui Emil Constantinescu.

CV

Autorul articolului, Dan Andronic, a fost reporter al secției „Politic” a EVZ, apoi redactor șef și, în prezent, este directorul și proprietarul ziarului nostru. El a mai condus cotidianul Curentul și televiziunea Realitatea TV. Pentru o perioadă, Dan Andronic a fost consultant politic.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.