Evenimentul Zilei > Social > Memoria EVZ. Dumitru Furdui: „Mi-a dat Dumnezeu o beție liniștită!”
Memoria EVZ. Dumitru Furdui: „Mi-a dat Dumnezeu o beție liniștită!”

Memoria EVZ. Dumitru Furdui: „Mi-a dat Dumnezeu o beție liniștită!”

Relatările despre viața mondenă din Capitală erau punctele tari ale Bulinei Albastre, ediția de prânz a „Evenimentului zilei”. Reporterii săi cutreierau noapte de noapte discotecile, night-club-urile și restaurantele în vogă ale Bucureștiului, în căutarea unor subiecte de interes pentru cititorii săi.

Practic, reporterii de pe „Monden” ai EVZ au fost precursorii paparazzilor de astăzi. Una din știrile publicate pe 10 noiembrie 1994 vorbește despre un „periplu bahic” prin cârciumile de noapte ale Capitalei al regretatului actor Dumitru Furdui. Surprins în celebra cârciumă „Șarpele Roșu”, Furdui le-a declarat reporterilor, la un șpriț: „Mi-a dat Dumnezeu o beție liniștită!”.

INFO

Cârciuma „Șarpele Roșu”, închisă în 2001, a fost nucleul boemei bucureștene a anilor ,90. Acolo au mâncat, băut, cântat și s-au simțit bine Gheorghe Dinică, Ștefan Iordache, Dumitru Rucăreanu, Colea Răutu și mulți alții. Tot acolo a devenit cunoscut și Nelu Ploieșteanu.

CV

Bogdan Atanasiu a lucrat din 1993 până în 1999 ca reporter la EVZ. În prezent este bancher la o mare bancă străină din România. Mihnea-Petru Pârvu este reporter, la fel ca acum 20 de ani, la „Evenimentul zilei”, iar fotoreporterul Cătălin Luțu este paparazzi.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News