Titlul era ilustrat cu un desen al celebrului caricaturist Mihai Stănescu, în care se arăta schimbul de chei ale Palatului Cotroceni dintre Ion Iliescu și Emil Constantinescu. „Cheia” fusese simbolul electoral al Alianței care îl susținuse în alegeri pe Emil Constantinescu. Alaturi de caricatura erau publicate rezultatele sondajelor IRSOP și IMAS, pe atunci singurele instituții de sondaj care contau. Ambele îl dadeau câștigator pe Constantinescu cu peste 53% din voturi. În interiorul ziarului, în paginile 2-3, de „Politica- Eveniment”, reporterii EVZ din București, dar și corespondenții teritoriali din țara au semnat articole în care relatau euforia ce cuprinsese toata țara. Va redam, spre exemplu, urmatoarele titluri: „ Fiesta pe străzile Capitalei”, „Oltenii au dansat Hora Unirii”, „Brașovenii au scandat: <>”, „Timișorenii i-au mulțumit lui Dumnezeu că a ajutat poporul român să desăvârșească Revoluția din Decembrie 1989”.

INFO

În 1996 a avut loc prima alternanța la putere din România, pe calea votului democratic, de dupa al II-lea Razboi Mondial. Emil Constantinescu a fost președintele României până în anul 2000, când a refuzat să mai candideze. Ion Iliescu a profitat și a mai fost președinte între anii 2000 și 2004.

CV

În paginile numărului din 18 noiembrie 1996 au semnat ziariști precum: Victor Bratu, Marcela Feraru, Lusitania Iacob, Bogdan Rădulescu,Floriana Jucan, Bogdan Eduard, Radu Ciobotea, Ovidiu Pătrășcanu și mulți alții. Din păcate, puțin dintre ei au ales să rămână în presă.