Evenimentul Zilei > International > Membru al extremei drepte condamnat la ani grei de închisoare pentru două atacuri cu bombă
Membru al extremei drepte condamnat la ani grei de închisoare pentru două atacuri cu bombă

Membru al extremei drepte condamnat la ani grei de închisoare pentru două atacuri cu bombă

Bărbatul care a comis două atacuri cu bombă, în urmă cu doi ani, primul la intrarea într-o moschee, iar al doilea la un centru de congrese din oraşul Dresda, a fost condamnat la aproape 10 ani de închisoare cu executare. Atacatorul este un simpatizant al extremei-drepte din Germania.

Acuzat de "tentativă de ucidere" şi de "utilizare de explozivi", Nino Kähler a fost condamnat de tribunalul din Dresda la 9 ani şi 8 luni de închisoare pentru detonarea a două bombe artizanale la intrarea într-un edificiu religios şi pe terasa unui centru de congrese din capitala Saxoniei, în septembrie 2016.

Pedeapsa primită de tânăr este mai mică decât cea solicitată de procuratură, care a cerut 10 ani şi nouă luni de închisoare.

Inculpatul în vârstă de 31 de ani a participat la numeroase mitinguri ale mişcării anti-islam Pegida, foarte implicată în ultimele zile în protestele de la Chemnitz împotriva migranţilor.

Imamul, soţia şi cei doi copii ai lor se aflau în moschee în momentul în care a avut loc primul atac şi, potrivit actului de acuzare, printr-un miracol ei nu au fost răniţi sau ucişi de explozie.

La scurt timp, bărbatul a detonat un alt mecanism artizanal pe terasa unui centru de congrese din oraşul Dresda, fără a face victime, înainte de a fi în cele din urmă arestat.

În timpul procesului, tânărul şi-a recunoscut faptele şi şi-a cerut iertare. El a negat totuşi că ar fi intenţionat să ucidă pe cineva.