Evenimentul Zilei > Actualitate > Meleșcanu vrea vot de trei zile și la parlamentare și la locale
Meleșcanu vrea vot de trei zile și la parlamentare și la locale

Meleșcanu vrea vot de trei zile și la parlamentare și la locale

Preşedintele Partidului Forţa Naţională, Teodor Meleşcanu, atrage atenţia asupra „neconstituţionalităţii” propunerii liberalilor privind votul în diaspora timp de trei zile şi la alegerile parlamentare din acest an

„PNL îi discriminează pe români. Prin vocea vicepreşedintelui Senatului anunţă că va propune ca, pentru alegerile parlamentare din acest an, românii din diaspora să voteze pe parcursul a trei zile, aşa cum s-a întâmplat la alegerile prezidenţiale. Partidul Forţa Naţională (…) atrage atenţia asupra neconstituţionalităţii acestei propuneri a PNL. (…) Introducerea votului pe parcursul a trei zile doar pentru românii din diaspora creează privilegii acestora şi totodată discriminări pentru cetăţenii români din ţară”, se arată într-un comunicat semnat de liderul acestei entități politice.

În acest context, Meleșcanu propune ca toţi românii, atât cei din ţară cât şi cei din diaspora, să voteze pe parcursul a trei zile, nu doar la alegerile parlamentare sau prezidenţiale, ci şi la alegerile locale.

„Pentru a aduce în cadru constituţional atât legislaţia în baza căreia românii din diaspora au votat, pe parcursul a trei zile la alegerile prezidenţiale de anul trecut, cât şi propunerea ca, pentru alegerile parlamentare din acest an, românii din diaspora să voteze pe parcursul a trei zile, Partidul Forţa Naţională propune ca toţi cetăţenii, atât cei din ţară cât şi cei din diaspora, să voteze pe parcursul a trei zile, nu doar la alegerile parlamentare sau prezidenţiale, ci şi la alegerile locale. În acest mod va putea fi rezolvată şi problema votului pe liste suplimentare şi se va asigura respectarea prevederilor art. 4 din Constituţie”, a mai spus Teodor Meleşcanu.