Evenimentul Zilei > Actualitate > Melescanu: nu MAE organizează alegerile din diaspora, ci BEC, alături de Biroul Electoral pentru Străinătate
Melescanu: nu MAE organizează alegerile din diaspora, ci BEC, alături de Biroul Electoral pentru Străinătate

Melescanu: nu MAE organizează alegerile din diaspora, ci BEC, alături de Biroul Electoral pentru Străinătate

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat, astăzi, cu două zile înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale, că nu MAE organizează scrutinul în diaspora, ci BEC împreună cu Biroul Electoral pentru Străinătate, secția 48.

„Nu MAE organizează alegerile în străinătate, ci BEC împreună cu Biroul Electoral nr. 48 sunt responsabile pentru organizarea alegerilor în calitate unică. MAE are exclusiv atribuții logistice și și acordă sprijin BEC și BES pentru organizarea scrutinului”, a declarat Meleșcanu. 

„Vin cu rugămintea către românii din străinătate să se prezinte la vot de dimineață, începând cu ora 7.00, pentru a evita aglomerația”, a completat ministrul de Externe.

„Am făcut demersuri la BEC pentru a fi suficient personal la secțiile de votare. De asemenea, românii care vor vota pot descărca și completa de acasă declarația pe propria răspundere pentru alegerea președintelui, pentru a scuti timp în secții”, a adăugat ministrul.

Meleșcanu a mai precizat că mâine va pleca la Munchen pentru a supraveghea eforturile de organizare a celui de-al doilea tur iar duminică se va afla la Paris unde speră să și voteze.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: