Evenimentul Zilei > Politica > Meleșcanu vrea o evaluare „cantitativă și calitativă” a ambasadorilor României
Meleșcanu vrea o evaluare „cantitativă și calitativă” a ambasadorilor României

Meleșcanu vrea o evaluare „cantitativă și calitativă” a ambasadorilor României

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a anunțat, joi, că a început evaluarea ambasadorilor României, precizând că a primit toate materialele solicitate şi va face o evaluare „cantitativă şi calitativă".

Întrebat dacă a început evaluarea ambasadorilor, după cum solicitase preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, Meleşcanu a replicat:

„Da, sigur, a început. Am primit de la practic toate ambasadele materialele respective (…) şi încercăm să facem acum o evaluare cantitativă şi calitativă a acestor răspunsuri".

În ceea ce privește nemulţumirile exprimate de Dragnea faţă de activitatea multor ambasadori la nivel economic, ministrul Afacerilor Externe a replicat că problemele legate de promovarea intereselor economice sunt prioritare, punctând că MAE trebuie să creeze contacte pentru oportunităţi de afaceri.

„Bineînţeles că problemele legate de promovarea intereselor economice sunt prioritare, inclusiv prin programul de guvernare al nostru. Ceea ce ministerul poate să facă şi trebuie să facă este să deschidă uşi, să creeze contacte care să permită societăţilor de stat sau private să se bucure de anumitre oportunităţi de afaceri. Lucrul acesta s-a făcut în mare parte, dar este loc şi de mai bine", a spus Meleşcanu,

Potrivit lui Meleşcanu, în MAE sunt angajaţi oameni de carieră, dar la conducerile ambasadelor există „uneori şi numiri politice", cum se întâmplă şi în alte state.

 

„În MAE nu există decât oameni de carieră, intrarea este prin concurs, deci toţi cei care lucrează la ambasade sunt de meserie, să spunem. În ceea ce priveşte conducerea ambasadelor, în mare parte sunt conduse tot de ambasadori veniţi din MAE, dar uneori există şi numiri politice, aşa cum se întâmplă şi în alte state mai mari şi mai democratice decât noi", a precizat Meleşcanu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a anunţat, săptămâna trecută, că aşteaptă de la ministrul de Externe o analiză din care să rezulte ce avantaje a adus statului român fiecare şef de misiune sau ataşat comercial, adăugând că acest subiect va fi discutat în coaliţia de guvernare.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: